tiistai 13. maaliskuuta 2012

Vi har en ny vinnare!


Efter en lång, lång ,lång (evigheter lång känns det som) period, så är jag äntligen frisk, och tillbaka i vida världen. Eller ja, Oulus nattliv, inte för att det verkar ha hänt en så där överdrivet stor förändring.  Uleåborg är ännu Uleåborg, och finska juntgossar är ännu finska juntgossar. SUCK! Jag hade hoppats på ett under i den här frågan.  
Ett bra exempel på detta hände under skottsdagen, den sista februari altså.  Vi hade tidigare under dagen, med mina skolkamrater, haft en diskussion om de sämsta stickreplikerna och som tillägg till alla fantastiskheter som de traditionella: “Tog det sjukt när du föll från himlen.” och “Vad tur du har, du får följa med mig hem.”, hade vi ett par vinnare:
-          Oj, du har rött hår, röda läppar och röda naglar. Är du en het kvinna?

Och
-          Jag lovar dig, om du följer med mig hem, är jag inte med någon annan idag!
Som säkert alla av er vet, så är det en tradition bland finska människor, (kanske svenska med?) att på skottdagen får flickorna fråga vilken som helst gosse om de gifter sig med flickan och är svaret negativt, så måste gossen köpa ett kjoltyg åt flickan. Nå, jag var då som vanligt med mitt kompisgäng aka fem gossar och jag i Snooker, en sittbar i Uleåborg, när en man kommer fram till oss. Konversationen går ungefär så här:
-          Nemen, hur går det? (frågan riktad rakt till mig) Håller pojkarna reda på dig ordentligt? Nog har du vell fått dig ett par kjoltyger eller en ring redan idag? (Komist med tanke på att jag absolut inte vill gifta mig just nu och därför inte har en tanke på att fråga någon att gifta sig med mig) Är någon av dessa din pojkvän?

Tiotusen frågor i rad och en förväntansfull blick. Varför, oo varför kan inte flickor vara bara vänner med en grupp gossar. Varför antar alltid alla att jag måste vara någons flickvän?

-        Tack, det går bra. Jag är inte tillsammans med någon av dessa pojkar och nej, jag har inte bett någon att gifta sig med mig idag, svarar jag.

-          Nemen, om du vill råda bot på den saken kan jag nog hjälpa dig. Och en blink. (Va fan?!)
 
Men snälla du, menar han ärligt att jag skall vara så enormt desperat att gifta mig att jag skulle gifta mig med en villt främmande människa. Skärpning…
Jag ser lugnt på honom och svarar;
-           Ja tror jag klarar mig, medan gossarna skrattar brevid mig.

Nojoo, efter det här går han tur nog iväg och låter mig vara ifred. Men nej, inte slutligt, det skulle ju ha varit för bra, för efter ungefär två timmar kommer han tillbaka.

-          Nemen, jag har en överraskning åt dig. Jag skall visa dig ett trolleritrick.

Och så tar han fram en svart läderhandske. Alltså en sån där tumvante och börjar vända på den. Efter en stund av vändande och vridande, medan vi ser förundrat på varandra, visar han stolt upp den: Vanten ser ur som ett kvinligt könsorgan!!!

Nej Gode Gud! Det här tänkte han då att skulle imponera på oss. Att jag skulle ha svarat: "Nemen vilken jätte fin f****?"  Vi ser bara shockat på varandra och tur nog så förstår han vid detta tillfälle att ge sig iväg. Vad är han, fjorton? Nojoo, tur nog så var mina vänner lika shockade som jag och efter en stund började E gapskratta.

-          Vet du, ja tror du just hittade en ny vinnare för den dåligaste stickrepliken någonsin!

Och ja det måste jag medge. Vi har en ny vinnare! En överlägsen sådan!