keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Äkta bra, men dubbat bäst


Dansare, Guuuud vad ni är ljuvliga. Det finns inget som kan förbättra ens dag mera en vår kära danslinjes yranden. Ljuvligt.

 För någon orsak har vi på danslinjen fått för oss att översätta sånger är en bra idé. I och för sig borde vell varenda människa på det här jordklotet förstå att dåligt dubbade sånger inte är något så fint, men inte vi. Altså dubbade sånger, det är in just nu. På alla platser, från kön till baren, i skolan eller när man möts normalt på gatan. De fungerar överallt. 

Det började i kön till vår favoritbar Kaarle, när vi stått ute i kylan och frusit i kön i typ en halvtimme. Då kom någon på den fantastiska ideén att dubba sånger till finska och tävla om vem som kan göra det på det finaste sättet. Med andra ord, vem kan komma på den mest idiotiska översättningen på varje ord. Efter en stund av turvist vackert, totalt tondövt ylande av fult översätta sånger, kommer M på den här fantastiska pärlan. En översättning av Singel ladies, som t.o.m. passar i melodin. 

Kaikki sinkkunaiset.
Kaikki sinkkunaiset
Kaikki sinkkunaiset
Kaikki sinkkunaiset
Kädet ilman. O-o-oo-o-o-ooo…

Mä oon baarissaa-a,
just eronneennaa-a
ja teen mun omii pikkujuttujaa..

Det finns dock flera verser, men de orkar jag inte skriva nu. Det bästa med sången är dock inte orden utan hur man sjunger den:

M sjunger: Kaikki sinkkunaiset
Alla svarar: Kaikki sinkkunaiset
M: Kaikki sinkkunaiset
Svar: Kaikki sinkkunaiset
Alla: Kädet ilman + ooo…
M: Mä oon baarissa
Alla : -a
M: Just eronneenna
Alla: -a
Alla: Teen mun omii pikkujuttujaa…

Medan man sjunger hör det ännu till stora gester med händerna. Helt genialiskt altså.

Men tillbaka till varför dansarna lyckades göra mig så jätte glad. Ja hade en så där halvbutter dag och gick med M genom dansarnas korridor, altså korridoren längs med alla våra danssalar ligger. Då börjar M sjunga och hinner just yla “kaikki sinkkunaiset”, när svaret redan lyder från danssalarna “kaikki sinkkunaiset”. Han fortsätter sjunga och sången sjungs så att han går genom korridoren och svaren kommer från salarna han går förbi. Alltså salar var dansarna är och värmer upp och tränar och som inte ser honom. Alla bara började sjunga med och svarde! Fantastiskt! Ja gud vad vi skrattade. Ljuvliga, tokiga, totalt inhibitionsfria dansare.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti