maanantai 17. lokakuuta 2011

Yllesockor och hel ylledräkt.


Yllesockor och hel ylledräkt.
Jag studerar dans vid Oulu University of applied sciences och vår enhet bor i samma hus med den tekniska enheten. Alltså en enhet med 99% flickor kopplad ihop med en enhet 97% pojkar. Tur nog för oss dansare är den tekniska enheten ungefär 5 gånger större en vår. Ni kan själv räkna ut vad det här betyder för oss.
Nojo, back to business. Våra omklädningsrum och våra danssalar ligger i en enskild korridor längst bort i huset och p.g.a. att vi då inte måste gå igenom några allmänna utrymmen så är ju slutresultatet att vi går runt i träningskläder konstant. Och jag menar helt konstant. För att jag är balletmajor så betyder detta i princip vita strumpbyxor, balettdräkt  a.k.a. simppare, minishorts eller genomskinlig skiffongkjol och troligtvis då för att hålla värmen även ylledräkt och absolut yllesockor. Alltid, alltid, yllesockor. Det är ju ett måste. Helskönt altså!  Men problemet är då inte detta, utan, problemet ligger i vår skolrestaurang.  För den ligger absolut allmänt till. Och ingen är ju så dum att om de tränar före maten och skall träna efter maten, att de skulle gå i dushen eller lägga på smink där emellan. Eller ve och fasa, vem skulle orka lägga på sig normala kläder, bara för att de skall och äta. No slutresultatet kan ni ju räkna ut själv. Vår skolrestaurang är då befolkad med ett gäng snyggt klädda pojkar/män, oftast klädda i jeans eller pressbyxor och skjortor och så vi, dansarna i ylledräkt och yllesockor. Kombinationen är ju hjärtskärande.  
Pojkarna i skolan tar detta faktist förvånadsvärt bra och det förvånande är därför just detta. Om vi då råkar träffa, eller när vi träffar en av pojkarna ute, t.ex. i en studiefest någonstans, så frågar de inte ens oss om våra kläder och vårt antismink. Frågan lyder alltid:
-          Varför har ni dansare alltid på er yllesockor i skolan? Är det en statussak?
Hur komiskt är inte detta. Av allt de kunde lägga märke till i vårt utseende så är de yllesockorna. Yllesockorna, som enligt mig är den minst i ögonfallande delen av vår utstyrsel. Yllesockorna som vem som helst lite också bekvämlighetssökande person kunde ha på sig. Nu talar vi altså ändå om en flicka som går klädd i hel ylledräkt. Lite som en sparkdräkt eller en hängselbyxa i ylle. Men nej, intresset ligger i yllesockorna. Jag kan då inte hitta någon bra förklaring på detta. Är det bara så att ylledräkten är så shokernade och hemsk att den inte ens går att kommentera på skämt eller tror de ärligt talat att det är alla våra flickors ide av supersnygga kläder? Ja ylle är ju nog mode, men jag kan berätta en sak för er gossar. Inte i den här mängden!

2 kommenttia:

  1. vem är det som orkar sticka dessa babyhalare för vuxna...:)?

    VastaaPoista
  2. Piruetti, Capezio, So danza... Man köper dem färdiga och man kan t.o.m. få hängslar på dem. Fantastiskt eller hur... ;)

    VastaaPoista